Om Oss Eco by Sweden för en bätte miljö

Här får du inte bara information om oss utan du kan också läsa mer om LED, tekniken och allt däremellan.

Vi vill vara med och lösa ett av vår tids mest allvarliga hot.

Vi försöker på många olika sätt nå ut till människor för att medvetengöra om vårt allvarliga klimathot, och berätta hur en enskild person
eller ett stort företag kan göra skillnad för att vara med i utvecklingen för en hållbart samhälle med en nollvision kring CO2-utsläpp.
hållbar utveckling, klimatförändringar, växthuseffekten

Hållbara städer | Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet...

Vi på Eco By Sweden säljer inte bara en LED-lampa eller installerar ett byggnadsprojekt med bara belysning i fokus, vi handlar och tänker på varje steg i processen från embryomatiskt frö och fortbestånd hela vägen till ett välmående syreproducerande träd talat bildligt men också rent praktiskt. Energieffektivisering i allmänhet och LED-belysning i synnerhet är vår passion. Solceller är också ett centralt moment i vårt sätt att se på belysningens utveckling. Vi har valt att ta ett holistiskt tag i belysningsproblemet och erbjuder skräddarsydda lösningar för alla områden där även andra faktorer än belysning tagits i beaktande för att optimera både ekonomiska- och upplevelsemässiga situationer. Eco By Sweden verkar för en hållbar utveckling där en kombination av social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet tillsammans utgör en hållbar utveckling. Inte en av delarna i sig. Håller inte en del i kedjan bryts hela kedjan. På samma sätt fungerar vårt kretslopp med sol, vind och vatten vars krafter tillsammans med energieffektivt kollektivt tänkande kan göra att vi når målen med ett klimatneutraliserat Europa från till år 2020. Vi började med LED för över fem år sedan och det har inte blivit enklare utan fått oss att internt höja kunskapsnivåerna och kompetensnivån. För att kunna erbjuda våra kunder den bästa och mest effektiva belysningslösningen. Idag är det många som inte känner till LED över huvud taget och ändå mindre de krav som finns på att byta till ljuskällan. Många har kanske märkt att de gamla lamporna börjar försvinna från hyllorna i affärerna. När vi började med LED var den inte för okomplicerad men utvecklingen hade trots allt gått långt. Idag fem år senare har mycket förändrtats och vi är själva med i utvecklingen att försöka optimera de lösningar som redan finns men som man ha brister. För att höja vår egen kunskapsnivå krävs nu att inspirera andra att göra samma sak och tänka på sina konsumentvanor. För att göra det måste i första hand den allmänna medvetenheten höjas. De senaste årens utveckling har medfört en konsumtionstakt ingen räknat med och konsumtionsnationer ska också vara med och ge tillbaka för de effekter i djur och natur som detta skapar. Att byta till energieffektiv belysning är ett av alla men ett enkelt och smart val att göra för sig själv och för miljön. Fram tills år 2020 ska Europa har minskat sin energiförbrukning väsentligt, enklare förklarat motsvarar den förväntade energiminskningen 11 miljoner hushålls årliga energiförbrukning. Våra kortsiktiga mål är att de som nu väljer att bejaka utvecklingen och lagkraven ska få en skräddarsydd för dem anpassad belysningslösning som är ekonomisk och och energieffektiv. Samtidigt som de bostadsområden vi projekterar får smart och anpassad automatiserad belysning som både är energieffektiv, ekonomisk och miljövänlig. Energieffektiva miljövänliga helhetslösningar

om oss eco by sweden, eu, ekodesign, energimyndigheten, ledbelysning

Vilka är vi? Eco by Sweden AB verkar för en hållbar utveckling på alla nivåer

Eco by Sweden började som ett tankefrö redan 2012 då en kollega nämnde det faktum att 1 mijard människor idag lever utan elektricitet. Tanken var då att utveckla en solcellslampa som kunde användas för i första hand läxläsning då det i dessa områden tidigt mörknar. Under tiden har vi utvecklat företaget och lär oss om branschen vilket varit en helt ny värld för oss men också för de som varit inblandade såsom elektriker, projekterare, affärsutvecklare m.fl. LED är såpass nytt att det krävs en mindre utbildning om man ska behärska dess alla delar utan att någon blir fel. Och med LED kan det gå mycket fel. Ett exempel är en ICA-affär som investerade ca 700.000 kr i nya LED-paneler - vi nämner inte leverantören av princip - som visade sig ha kritvitt ljus som man inte kunde vara under utan att få huvudvärk och ont i ögonen. Färgtemperaturen är bara en liten del av helheten. Därför bestämde vi oss för att utveckla verksamheten och vi hade även förutsättningarna för detta med en god investerare i ryggen. Vi hade säljstopp ett år för att utveckla personal och vår kunskap inom LED, vilket nu visat sig vara avgörande. Vi ser ofta projekt som blivit helt fel och som ofta måste göras om, pga. elektrikers och projekterares låga kompetens inom den nya tekniken. Efter ca 5 års erfarenhet av LED kan ni idag utan det minsta tvivel böra saluföra de produkter vi utvecklat och numera kan både tekniskt, praktiskt och behovsmässigt. LED har andra egenskaper än all annan belysning. Därför har det varit nödvändigt att inte börja sälja produkten innan vi har all kunskap som finns att hämta om tekniken och de värden som är viktiga för en bra ljussättning.

om oss eco by sweden, medarbetare mässan, team eco

Några av Team Eco by Swedens medarbetare på Light-mässan

Här är några av våra medarbetare på rast efter en lång dag på Älvssjömässans sista dag som var till för privatkunder och konsumenter i första hand. Team Eco by Swedenbestår av några konsulter, eletriker och ljussättare som är duktiga och väldigt kunnande inom sitt område. Vi ser framemot nästa mässa och det blir flera mässbesök under året med Frankfurtmässan och Hongkongmässan två mässor vi föredrar att besöka på grund av att vi har leverantörer i både Kina och Tyskland samt att mässorna är enorma med många utställare och nya produkter.

om oss eco by sweden, service, support, online support

Underhållsfri belysning under hela belysningens livscykel

LED är redan på många sätt underhållsfri. Det kan hända att en eller annan produkt har fel då reklamerar vi hela sändningen. Men du vill givetvis att din belysning ska fungera lysande under hela sin livslängd. Vi på Eco by Sweden erbjuder därför till en låg kostnad ett underhålllningsavtal där vi ser till att du hela tiden har fungerande belysning. Skulle en lampa gå sönder byter vi ut den utan frågor. Det ska dock röra sig om fel som hör till lampan och inte externt våld till exempel. Vi erbjuder även support genom telefon eller mail inom 24-timmar under alla årets dagar. Vi förutser framtiden och ser till att din belysningslösning blir en investering du kan räkna med. Vi har elektriker och elmontörer som är á jour för din skull inom 24-timmar. Genom att säka upp din belysning från driftstopp och liknande sparar du också pengar genom att din verksamhet inte upphör pga. missöden med belysningen. Driftstopp i vissa ställen kan orsaka stora ekonomiska förluster. Dessutom så minskar bra belysning både tillbud och olyckor på arbetsplatsen. Vi uppdaterar därför din belysning när den blivit gammal i fråga om att ha mist 30% av sin kapacitet eller prestanda som mäts på ett speciellt sätt. När 70% är kvar av belysningen anses de 50.000 eller 75.000 timmar anses förbrukade. Livslängden är därför slut. Det säger inte att belysningen slutar fungera för det men för att hela tiden ha bra belysning ska råden lydas och omsättningskraven följas. Vi hjälper dig att se till att det blir så. Vi erbjuder därför också hyra och leasing som du kan läsa om i en annan del av hemsidan.

om oss eco by sweden, eu, ekodesign, energimyndigheten, ledbelysning

Läs om våra åtaganden på Energimyndighetens hemsida

På energimyndighetens hemsida kan du se våra åtaganden och energieffektivisering i förhållande till bostadsrättsföreningar, Ronald McDonalds Hus m.fl. och fått en plats mellan Riksbyggen och Gröna Lund. Vi fortsätter vår energieffektivisering med gatuarmaturer med solcellsarmaturer som blir allt mer populärt. Vi har tillsammans med Energimyndigheten som för övrigt också testar en lampa åt oss tillsammans i gruppen försökt att höja kompetensen hos de ledande aktörerna inom branschen där kometensen redan finns men kan förfinas. Här har vi fått en egen sida hos Energimyndigheten och det är vi värda. Vårt energieffektiviseringsarbete saknar dock beräkningsunderlag och det är svårt för alla att få fram det finns dock vissa analysprogram där det går att beräkna energibesparingen på ett relevant vis. Planschen är designad för Almedalsveckan 2017 där Energimyndigheten hade föreläsning m.m. i den välkända Botaniska trädgården i Almedalen. Om du vill läsa mer om våra åtaganden Klicka här

ljusbild, vidvinkel, assymetriskt, vidvinkel

Välj ljusbild efter område och behov

Det finns lite många ljusbilder som det finns lampor. Nästan i alla fall. Från 10% spotbelysning till 120° vidvinkelbelysning till olika asymetriska mått med bland annat den kända Batwing-ljusbilden som används för gatubelysningsarmaturer så ljuset sprids jämnt efter vägen som ska belysas med rätt LED-belysning. Det är som synes mycket man måste tänka på när man byter belysning. Får man fel ljusvinkel blir projektet inte som det ska och någon kommer få betala för det. Batwing är den dubbla asymetriska vinkeln medan vidvinkeln är floodlightljuset som har en bredare kortare ljuskägla. Spotbelysning kan ge en lång smal stråle för sikt på långa avstånd och flood lyser upp det direkta närområdet. Merparten av de LED-produkter idag som kräver det har också en justerbar ljusbild som kan anpassas efter behov och förutsättningar. Det finns även olika slags reflektorer som kan monteras på LED-belysningen så man får exakt den ljusbild man önskar. Osäker på vilken ljusbild du behöver? Fråga oss.

hållbar utveckling, eu, ekodesign, energimyndigheten, ledbelysning, genomgång av belysning, byta lampor

Vi erbjuder Dialuxberäkningar med IES-filer

Dialuxsilumationer och dialuxberäkningar är viktiga för att få rätt LUX och något vi erbjuder våra återkommande kunder. Genom att använda en numerisk mjukvara ett dialuxprogram räknar vi ut den fotometriska karaktäristiska den projekterade belysningen kommer få. LUX är en avgörande parameter. Vilken LUX du behöver beror på område och position. LUX beräknas genom att man tar kvadratmetern gånger den totala lumen som de nivån för de armaturer vi ska installera. Då får man en LUX. Det är dock inte så enkelt som det låter då också takhöjden ska med i beräkningen. Man måste också ta hänsyn till ljus som kommer in utifrån fönster och liknande samt andra faktorer som exempelvis om du byter till LED med opalt skal försvinner ca 10 lumen och har transparent lins ökar dess lumen. Har du reflektor i lampan mot bländning ska också denna lumenreducering analyseras i och beaktas i ljusberäkningen för att till slut få den LUX just ditt arbetsområde behöver. Den vanligaste LUX:en är 500 LUX som används för kontor, sporthallar, butiker och hemmabelysning (< 600), korridorer, lager och finindustrier har en lägre LUX kring 200 respektive 300 LUX medan grovindustrin och fabriker samt livsmedelsbutiker behöver en LUX kring 750 och 800. Lär dig mer om Dialuxsimulationen som du kan se på bilden som är gjord för en kund som projekterade en salong med en LUX kring 600. En anpassad LUX just för denna typen av lokaler. Produkten var vår premiumdownlight Taurus som beställdes med de bästa komponenterna och premiumdrivern Dalí som är mycket speciell med en unik dimfunktion och den bästa prestandan på marknaden från märkestillverkaren Meanwell. En god idé när man ska byta belysning är att få det rätt från början. Fråga en av våra säljare om LUX. Har du inte kunskapen själv berätta vilken produkt du önskar och till vilket område så ordnar vi resten och ser till att ditt byte till LED blir en investering som består i många år. Vi erbjuder även serviceavtal där vi uppdaterar din belysning löpande så du hela tiden har perfekt fungerande ljus vid varje givet tillfälle oaktat årstid eller andra förhållanden. En dialuxberäkning ger dig det exakt rätta ljuset i rätt höjd och på rätt plats / platser i lokalerna. Vilket också ökar trevnaden, minskar ohälsan och ger en hälsosam ljussättning om det så är på arbetsplatsen eller i ICA-butiker eller i hemmet. Inte minst är det viktigt att få rätt LUX med LED eftersom LED bland annat inte på samma sätt som glödlampan exempelvis återger dagsljuset perfekt. En ytterligar reflektion kring ljusberäkningar eller Dialux beroende på vad man vill kalla dem har en indirekt påverkan på belysningens livslängd då optimalt avstånd både vertikalt och horistontellt samt andra parametrars grundliga analys energieffektiviseras utan att du förlorar ljus mer än nödvändigt. Inte sällan vet man inte vilken belysning som de facto är den bäst lämpade för just arbetsplatsen eller utomhusområdet. Många gissar och många gångar blir det fel.

hållbar utveckling, eu, ekodesign, energimyndigheten, ledbelysning, genomgång av belysning, byta lampor

Behovsanalys, projektering och utvärdering av ljusbehovet

Att byta till ny LED-belysning är inte sällan en stor och kostsam investering på kort sikt. Många som inte räknat med det historiska bytet har ofta heller inte budgeterat in nya lampor i den kommande budgeten. Kanske inte heller i nästa års budget. För många kommer, trots att lagbestämmelserna kring energi och belysning funnits en ansenlig tid, bytet som nu måste göras som något både oberäknat och oplanerat. Vi har därför kommit fram till en komplett lösning för de områden vi erbjuder LED-besiktningar eller genomgångar inom där vi med ett ihopsatt team av elkonsulter, elektriker, projekterare och ljusdesigners som tillsammans utför allt från behovsanalys och genomgång av befintliga ljussystem till planering och optimering av ny energieffektiv belysning till uppföljning och utvärdering. Vi ser också till att lagkraven efterlevs så man klarar en eventuell marknadskontroll. Vi erbjuder även löpande statusuppdateringar på din belysningsförbrukning lokalt i varje del av fastigheten eller anläggningen för att kunna hitta och eliminera elbovar och onödiga strömkällor samt krypström som först kan uppmärksammas när man bytt till LED. Dessutom har LED flera tidigare oförutsedda men gynnsamma bieffekter som sänkt ventilationskostnader och minskat risker för bränder på grund av låg värmeutveckling. En genomgång av befintligt belysningssystem visar kanske att det finns spruckna sladdar och kopplingsfel eller trasiga ledningar som inte heller täcks av din försäkring. En optimerad belysningslösning innebär att du får rätt belysning på rätt ställe med omtanke. LED håller i många år så ofta är även ett armaturbyte ett alternativ. Kanske har man inte bytt armaturer sedan 1980-talet eller värre. Eco by Swedenerbjuder därför våra kunder denna tjänst som är valfri men som kan rekommenderas då mycket med LED inte längre är som det en gång var när det "bara" var en lampa. Vi gör en bedömning av dina faktiska behov och erbjuder lösningar därefter. En LED-besiktning är viktig för kommande redovisning av de energikartläggningar som kommer. En genomgång av befintlig belysning kan därför göra att din belysningsuppgradering blir mer lönsam än vad du först trodde. Kanske behöver bara vissa utomhuslampor och vissa nödlampor och nöd-utgångsbelysning bytas ut eller ses över. Få uppdaterade energianalyser - på lokala områden

ljusbild, vidvinkel, assymetriskt, vidvinkel

Gröna leveranser. Hur får jag mina produkter?

Det är skillnad om man beställer via vår e-handel eller om man beställer skräddarsydda LED-produkter. Man måste därför skilja e-handeln med snarlikt namn som huvudsajten, www.ecobysweden.se fast med ändelsen ledbelysning följt av punkt sen de vanliga domännamnet ecobysweden.se. E-handeln har lagerlavor som skickas en eller två gånger i veckan beroende på omfattning. LED-tiderna blir då vanligen en till tre dagar. Beställer du däremot specialanpassad belysning med andra optiska funktioner eller solcellsarmaturer som är ett vanligt exempel och vilket ofta är fallet när man vill få den bästa belysningslösningen, då kan du räkna med längre ledtider för leverans. Inte minst då vi vid nyproduktion även bränner in lamporna och gör dem helt klara för slutanvändning om de exempelvis ska ligga på lager en stund så det inte påverkar lamporna negativt. När lamoorna bränt klart blir de hämtade av en konsult i Kina eller USA eller det land som de beställts från och skeppas på bästa sätt till Sverige. Vi är många om miljön och försöker när våra kunder inte har bråttom med projekt eller annat att använda båtleveranser även vid specialbeställningar. När sedan leverantrören skickat produkterna, ordnar vi med tulldeklaration och alla dokument, om det är sjövägen eller med flyg så ompaketeras de på vårt lager i Stockholm och skeppas vidare till vald destination. Ungefär så fungerar det.

hållbar utveckling, fotbollsbelysning, ledbelysning, dialux, tennis, arena

Tennishallar och banor samt idrottsanläggningar i övrigt

Det är långt ifrån enkelt att på egen hand försöka få ett välupplyst område som dessutom är energieffektivt och där ljus inte försvinner åt olika håll det inte är avsett att göra. För exempelvis fotbollsbelysning, idrottsanläggning och arenor blir det tydligt. Hur många ljuspunkter krävs och vilken ljusbild behövs för att slippa mörka fläckar och framförallt bli så energieffektiv som möjligt. När ljuset är perfekt balanserat ska det givetvis också hålla de ljusparametrar som beställts. Vid arenor där det tas mycket foton och spelas in fotbolsmatcher till exempel krävs att man har rejäl belysning där minst två faktorer kan bli avgörande för hur hela ljussättningen och ljusupplevelsen blir i slutänden. Dessutom måste man få såpass hög CRI att ljuset inte blir grått och dassigt eller flimmrar då både foton och video påverkas därav. Fråga oss vilken belysning som är den bästa för just det projekt som ligger för handen. Vid större projekt gör vi er ljusberäkning får att ljuset ska bli perfekt anpassat. Ljusberäkningar har blivit allt viktigare. Särskilt med LED då ljuset är annorlunda och priset motiverar att man får det korrekt vid första försöket.

tennishall, fotbollsplan, ledbelysning, ies, arena

Fotbollsplaner med större belysningsyta kräver bra LED-belysning

Belysningsberäkningarna för idrottsanläggningar är i princip ganska lika. Vissa områden kräver speciellt ljus pga. praktiska anledningar andra kräver bra ljus på grund av att det filmas och fotograferas och ingen vill ha dålig belysning i LED som er grådassiga bilder utan riktig färgåtergivning eller flimmrande belysning till exempel. Ännu värre om belysningen skulle få svarta fläckar på det tänkta belysningsområdet. Det är mycket man ska tänka på. Frågan om man ska ha 2 eller 3 på var sida är helt beroende på vilken belysning du väljer. Det går också göra helt andra upplägg som ger ett mycket balanserat och behagligt ljus både för idrottsutövarna, besökarna och för pressen som fotograferar och filmar idrotten.

naturligt ljus, ledljus, hemmabelysning

Naturligt ljus ökar välbefinnandet på arbetsplatsen och minskar sjukskrivningar

Ljus påverkas oss både fysiskt och psykiskt på olika sätt det är allmänt känt. Vi är i behov av ett visst mått av dagsljus varje dag för att inte påverkas av sömnbrist, trötthet och även depression. Som ett naturligt led i evolutionens gång har mörkrets intåg gjort oss trötta och sömning på grund av dagsljusets effekter på kroppen. I denna process skapas hormonet, melatonin, som gör att vi får en god och hälsosam sömn. Vi försöker därför skapa en sund ljussättning när vi projekterar för vi vet att det är skillnad på belysning och belysning på samma sätt som det är skillnad på natt och dag. En sund balanserad ljusmiljö ger ögats receptorer signaler till hjärnan om att det är dag och att det är dags att börja röra på sig och börja jaga eller samla. I mer moderna sammanhang minskar bra LED-ljus trötthet och utmattningssyndrom i det långa loppet och i det korta skapar det pigga och alerta arbetare som mår bättre och har en anpassad och välplanerad belysningslösning att luta sig tillbaka mot. Även om det är skiftarbete med the graveyard-shift på en fabrik eller en anläggning. Även kontor och kontorslandskap är områden i behov av en god ljussättning som de facto är anpassad efter situationen och de som verkar och agerar i lokalerna. En studie visade att elever som fått ny anpassad LED-belysning ökade den allmänna kunskapsnivån med 10 procent. Även mindre skillnader i ljussättningen och ljusdesignen har visat sig öka prestandan hos försökspersoner som också känner sig mer alerta under arbetstid i en mer naturligt ljus med färgtemperatur kring 4000 kelvin och dagsljusåtergivningar. Dagsljus är något man behöver där människor arbetar och verkar och det senaste LED-utvecklingen inom ergonomisk belysning med CCT-funktion där färgen kan ändras i alla färgkombinationer och dimmas samt ger både upp- och nerljus om så önskas i LED-paneler har visat sig har stora ha stora individuella fördelar. Sett till detaljhandeln så visar undersökningar från Storbritannien att 30% högre lumen i belysningen ökade omsättning och försäljning med 20%.Återskapa det naturliga dagsljuset på arbetsplatsen

miljömål, 2020-målet, 20 procent, energieffektiv, eco labbelling directve

EU:s miljömål för år 2020 ska minska de totala utsläppen med 20%

Det kollektiva miljö- och energimedvetandet i Europa är inte särskilt högt om man ska se till den procentuella del både inom den privata, offentliga och kommersiella sektorn som bytt till miljövänlig belysning trots att EU länge basunerat ut budskapet. EU:s överstatliga karaktär innebär delvis att harmoniserar tar längre tid än om de skulle ske på statlig eller mellanstatlig nivå. Flera orsaker ligger med stor sannolikhet bakom valet att i Europa - till skillnad från länder som USA, Kina och Indien - att inte byta ut sin befintliga belysning som till största del består utav glödlampor, halogenlampor, kvicksilver- och lågenergi-/sodiumlampor samt fluorescerande lysrör som även de innehåller kvicksilver och har en onödigt hög energiförbrukning och kort livslängd. Sen september i år 2016 har det börjat gå blåslampa på vissa aktörer som anses bidra till stor energiförbrukning i onödan. Den offentliga sektorn i Sverige är inte mycket bättre än den kommersiella sektor när det gäller energihushållning. Inte heller den privata sektor som står för ungefär lika mycket som de två förstnämnda kan skryta med sin miljömedvetenhet. Energimyndigheten ska se till att kraven för att nå EU-målet fram tills år 2020 med en minskning av energiförbrukningen med 20 procent uppnås. Minskningen som nämnts motsvarar ca 11 miljoners hushålls årliga energiförbrukning per år är en kraftig minskning och verktygen för att nå målen är Ekodesign-direktivet och Energimärkningsdirektivet som också kallas miljömärknings-direktivet. Lite förenklat förklarat så kan man säga att ekodesigndirektivet förbjuder energislösande produkter medan energimärkningsdirektivet sätter gränser för energiförbrukningen hos resten av elprodukterna på den öppna marknaden i EU. Det är mycket man redan idag måste hålla reda för för att undvika exempelvis vite. Trots att man kanske inte ens känner till de nya bestämmelsernas existens. Du ska till exempel kunna redovisa namn på för certifierade kartläggaren och kunna redovisa vilka ISO-certifieringar som finns samt kunna svara på om ni upplever att risken med energieffektivisering ändrats efter energikartläggningen. Energimyndigheten som tillsynsmyndighet genomför rutinkontroller och utfärdar vitesförelägganden för produkter som inte uppfyller lagkraven.Ekodesigndirektivet & energimärkningsdirektivet - Miljödirektiven från EU.

hållbar utveckling, avbetala, hyra, leasa belysning, led

Leasa, hyr eller avbetala din nya belysning i egen takt

Att finansiera en belysnings-lösning strategiskt och efter sina egna förutsättningar kan ha många fördelar nu när man ska byta till LED. Som bekant har belysningsförbuden kommit hastigt och lustig för många som inte budgeterat in den nya LED-belysningen i de kommande årens budgetar vilket nu blir en kritisk fråga för många styrelser i företag, bostadsrättsföreningar och offentliga verksamheter eftersom belysningen nu måste bytas relativt omgående på grund av de olika lagliga motiven som nämnts med bland annat de båda miljödirektiven som nämnts ovan. För många är belysningsförändringarna i infrastrukturen ett hårt slag för ekonomin. Det är ofta mycket belysning som behöver bytas och många ljuskällor som är föråldrade liksom armaturer och kablage. Det kanske till och med inte var så länge sedan man lade stora summor på att byta belysning. Frågan är om man vet vad man fick och vad som sitter i ljusarmaturerna i området. Ofta är det i varje fall inte energieffektiv eller miljövänlig belysning utan tvärsom belysning som måste bytas ut till LED inom den närmsta framtiden. Så nu när belysningen åter måste uppgraderas skapas en ekonomisk situation som många inte räknat med och som därför på något sätt måste kunnas lösas om det inte finns andra alternativ. Vi har därför valt tre olika betalningslösningar för den som behöver belysning men som inte vill eller kan betala för belysningen direkt. Genom vårt tredjepartssamarbete med Svea Ekonomi erbjuder vi hyra och leasing på belysning och andra produkter under valfri avbetalningstid om 3-6 år beroende på förutsättningar, behov och kapacitet. Vi kan också erbjuda Klarnas betalningslösning kan delas upp så betalningen görs på det sätt som passar dig bäst. Du betalar av i egenvalda takt med en grundavgift. Belysning på finans har flera fördelar då man dels får man ny belysning vilket ökar omsättning, trygghet och välbefinnande, dels så får man ett plus i verksamhetens materiella egendom i form av ny ljusstark och driftsäker belysning, trots att man inte behövt använda företagets likvid. I tillägg till detta så kan redan den första månatliga kostnaden bli längre med din nya belysning med både energikostnader och avbetalning inräknat. Det är att lösa ett problem genom olika finansiella instrument som i just fallet med LED är en Win-winsituation för alla.Betala av belysningen under flera år.

hållbar utveckling, eu, ekodesign, energimyndigheten, ledbelysning, genomgång av belysning

Energieffektiva transportstrategier är en lösning på ett globalt miljöproblem

Världen krymper i takt med den digitala utvecklingen. Avstånd krymper när kommunikation tar nya digitala marker och eliminerar ansikte-till-ansiktekommunikationen. Industrialismen förde med sig ett destruktivt beteende som vuxit starkare allt sedan dess. Idag i tider där Facebook och andra sociala medier blomstrar finner man fortfarande tungmetaller i havsdjurs kroppar på andra sidan jordklotet varifrån de miljöfarliga gifterna kunde härledas. Utvecklingen har på flera sätt nått nivåer som tidigare i bästa fall varit fantasifoster. Sedan industrialismen har vi skapat nya risker och faror samtidigt som vi förskjuter riskerna från de faktiska konsekvenserna utav riskernas realiserande. Först när en katastrof inträffar blir vi chockartat medvetna om den trots allt lilla värld vi lever i och de risker exempelvis vår konsumtion medför. Inte minst när energin skapas i kolkraftverk och kärnkraftverk. Naturkatastrofer får oanade följer med närmast apokalyptiska effekter varifrån ingen går säker. Vi lämnar alla ett ekologiskt avtryck i naturen vare sig vi vill eller tror det eller inte. Vi sitter framför datorn och gör mycket av vårt dagliga jobb. Vi beställer varor utan en tanke på varifrån de kommer, vilka råvaror de är tillverkade från eller hur de kommer hit rent transportmässigt. För de flesta är den ekonomiska biten fortfarande den avgörande faktorn och det värre ut idag än vad det gjort någonsin tidigare i transportleden med väg, vatten och luft där allt fler beställningar ska gå snabbt och lämnar ekologiska avtryck. Vi använder vår bil till arbetet, slänger mat och konsumentartiklar i en allt mer omfattande takt. Vi blir fler människor på jorden även om stigningen stagnerat något. Industriländer som Kina blir konsumtionsländer vilket har stor belastning på vår natur och jordens totala utsläpp utav växthusgaser. Nu är en förändring här som kan påverka stora delar av vårt sätt att leva ett miljövänligt och i naturlig harmoni med jorden och dess fantastiska resurser som solenergi, vindkraft och vattenkraft. Sol, vind och vatten - Förnybar energi

energieffektiv, energibesparing, helhetslösning, helhetstänk, systemlösningar, belysningslösningar. uppdaterar och uppgraderad belysning

Långsiktiga investeringar i kompletta ljussystem ska göras med omsorg...

De nya lagarna på elområdet utfärdas på EU-nivå och verkställs av EU:s verkställande organ, EU-kommissonen, som också lägger fram förslag till ny lagstiftning. I Sverige är Energimyndigheten tillsynsmyndighet och ska se till att kraven efterlevs. Myndigheten kommer vidta rättsliga åtgärder för att se till att samtliga aktörer använder produkter på marknaden som uppfyller de nya kraven. Energimyndigheten kommer utfärda förelägganden och även kunna sätta försäljningsförbud på vissa produkter som inte följer kraven. Företag som inte uppfyller kraven kommer föreläggas med vite där en viss penningssumma exempelvis 20.000 kronor blir straffet eller ”avgiften” för att man inte följd bestämmelserna. Viten kan kumuleras tills den för föreläggandet aktuella verksamheten har bytt ut samtlig förbjuden belysningoch energieffektivserat . Viten har ofta en avskräckande roll med höga summor för att fungera som verktyg att motvera en handling eller ett beteende. Kontrollerna avser inte endast belysning utan samtliga elprodukter som innefattas av de två direktiven vi berört vid ett flertal tillfällen. Energimyndighetens kontroller kommer som nämnts att bestå i rutinkontroller och oannonserade besök med granskning utav armaturer och belysningskällor. Det kan tyckas som hårda sanktioner men då får man inte glömma att frågan varken är nu eller har tappat sin aktualitet på något sätt. Dessutom har företag, organisationer och myndigheter har lång tid på sig att anpassa sig efter de nya produktenergibestämmelserna men inte prioriterat frågan som den borde ha gjorts. Vilket nu blir kännbart i varje fall ekonomiskt och förmodligen ökar detta också stressfaktorn hos många större företag. Inte minst de som redan bytt belysning men inte bytt till rätt belysning. I tillägg till detta så ska verksamheter göra energibesiktningar eller så kallade kartläggningar av sin energiförbrukning och kunna redovisa för varje kilowattimme som man förbrukar. Kartläggningen ska föras formellt och innefattar vissa områden.Det är skillnad på belysning och belysning

ledbelysning, wwe, naturtänande, ge tilbaka för dina ekologiska avtryck i naturen, hur klimatkompenserar jag, eför hållbar utveckling

Världsnaturfondens viktiga arbete med naturen - Plantera ett träd, bli djurfadder...

WWF, Världsnaturfonden, som bildades 1961 har idag 5 miljoner medlemmar, finns i 100 länder och driver tusentals projekt med miljöeffektiva lösningar, till tjuvjaktskontrolll och det övergripande globala miljöarbetet. WWF är helt oberoende från politiska, kommersiella och privata intressen. WWF skyddar skogar, djurarter, hav- och fiske, skogar i världens mest drabbade områden. Det arbete WWF gör kan vi bara buga och bocka för. WWF har hela den miljömässiga aspekten i fokus. Nyligen klubbades naturvårdsdirektivet igenom till WWFs och andras glädje, direktivet tar sikte på skyddandet av utrotningshotade fågelarter samt art- och habitetsdirektivet (Art-och habitatdirektivet och Fågeldirektivet). Direktivet kan enligt WWF inte rivas upp och ger ett vittgående skydd för över 1400 utrotningshotade arter och en miljon kvadratkilometer värdefull natur och skog. För 30 års sedan köpte min mamma en fotbollsplan var åt oss barn, vi förstod direkt att det var en klok investering, inte minst då vi möjligen överskattat vår mors trädkramarambitioner vars tanke ska ha ros redan på den tiden då miljöfrågan var då aktuell på gräsrotsnivå och mänskliga sköldar kring nedhuggningshotade stora stolta Ekträd var vardag. Därav vårt starka intresse för just trädplantering via WWF som du stödjer genom att köpa belysning hos oss och vi planterar löpande träd genom WWF på Borneo för att bevara regnskogen. Samtidigt skänker vi 10kr vid varje leverans vi gör till WWF för att kompensera för de avtryck våra leveranser gör. EU försöker nu effektivisera samtliga miljödirektiv och det senaste är ett viktigt verktyg för att skydda naturen och dess utrotningshotade invånare. WWF arbetar kort och gott med att hejda miljöförstörelsen inkluderar miljöer och habitats för olika arter och genom att bevara den biologiska mångfalden och jobba brett med energifrågan kan organisationen få till en stor förändring och ökat medvetandet för var och en om det föreliggande miljöhotet med smältande glaciärer, sura sjöar, utfiskade hav och den globala uppvärmningen. Gör som oss, stöd Världsnaturfonden med en gåva vars belopp du själv väljer och du ska känna att din investering trots att du inte fått någon konkret i handen ska vara den bästa du gjort på längre... Det är en investering i framtiden och kommande generationer. Du kan själv ta ditt ansvar som sagt och stödja WWF som vi gör i att bidra till havens överlevnad eller ännu bättre investera i trädplantering på Borneo. Ett träd tar hand om koldioxid och produceras den syre vi behöver. Man kan också bli djurfadder genom WWF.

Vill du själva skänka en gåva till WWF genom Swish.
WWF:s Swishnummer 901 9746.
Gör så här
1. Ange numret 9019746 eller WWF som mottagare.
2. Fyll i valfritt belopp.
3. Välj Betala.
Du signerar med en säkerhetskod,
och sedan förs pengarna över till Världsnaturfonden WWF.
Välj att bli djurfadder eller rädda ett träd och bidra med syre som träden producerar.

hållbar utveckling, återvinning, recycle, återvinning krav, källsortera, sortera miljövänligt

Ökat miljömedvetande från konsumtion till användning och återvinning

Eco By Sweden tar givetvis hand om alla föråldrade och gamla lampor vi byter ut och eskorterar dem till slutstationen för återvinning för de kunder som själva inte kan eller exakt vet hur den gamla belysningen ska återvinnas. Stränga krav gäller återvinning av samtlig föråldrad belysning då den är miljöfarlig. Den får absolut inte slängas i soporna eller bland det allmänna avfallet utan ska sorteras som miljöfarligt avfall. Men när det kommer till återvinning och miljö ska alltid detta beaktas och hållas i åtanke oaktat produkt eller vara som kasseras. Lysrör innehåller kvicksilver och bara en tesked kvicksilver förgiftar i sig en mellanstor svensk sjö. Och kvicksilver finns det gott om i både offentlig och kommersiell sektor. Både ekodesigndirektivet och energimärkningsdirektiven har nämnts förut och tåls att nämnas åter. Det senare energimärkningsdirektivet eller RoHS-direktivet som senare omarbetats till RoHS2-direktivet sätter standarden för hur miljöfarliga och energiförbrukande elprodukter som får finnas på marknaden. Prioriteten förutom att sänka energiförbrukningen är att få bort de miljöfarliga ämnena bly och kvicksilver från hem, gator, torg, arbetsplatser och andra verksamheter. Särskilt aktuellt här är det miljöfarliga blyet som funnits i lampsocklar i evigheter som glödlampan till exempel vars bly står merparten av den bly som återvinns på onaturlig väg i naturen. Samt det alltjämt närvarande kvicksilvret som finns i samtliga vanliga traditionella lysrör och andra kvicksilverlampor. Att CE-märkning är ett outtalat krav som måste finnas på samtliga produkter går utan att behöva lyftas i detta sammanhang då det gäller samtliga produkter med energisläkte av något slag. Återvinning och sortering av miljöfarliga produkter och andra produkter i allmänhet innebär att stora delar av den konsumtion vi trots allt står för kan reduceras i takt med vår återvinningsgrad. LED kan återvinnas helt och hållet och genom att återvinna de produkter som går att återvinna minskar vi de ekologiska avtryck vi avsätter i naturen och den ökade livslängden på de produkter vi använder minskar de sopberg som växer och börjar bli svårhanterliga i många delar av världen. Tillbaka till gällande miljödirektiven så fasas alltså de mest energislösande elprodukterna - varvid ska nämnas ljuskällorna står för ca 30-40 procent av ett medelsvenskt hushålls energiförbrukning - och ljuskällorna som glödlampan, sodiumlampan/lågenergilampan, halogenlampan, natrium- och metallhalogenlampan samt kvicksilverlampan ut från marknaden. Glödlampan har mer eller mindre försvunnit helt med några få undantag och även övrig nämnd belysning är snart historia med sin egna faktasida på Wikipedia.

länkar, links, artikelkataloger

Länkar och kataloger | Eco by Sweden AB - För en hållbar utveckling och ekodesign

I detta avsnitt återfinns lite externa länkar med kateloginnehåll från redaktionella inlägg i länkkataloger och artikelkataloger. Katalogerna är inte i första hand för läsaren av denna sida utan för sökmotorer att hitta sidan åt besökare på andra forum Svensk länkkatalog - lägg till din sajt gratis Klicka här för hemsidan
.